Proffen en studenten op de mat ॐ

Yoga op de Campus van Odisee en K.U.Leuven in Brussel

Je leest steeds vaker in de media dat scholen initiatieven opzetten om het welzijn van hun medewerkers en studenten te verbeteren. Niet enkel bedrijven kunnen zorgen voor stress en burnouts, scholen kunnen dat namelijk ook.

Studenten staan evenzeer onder stress. Faalangst, prestratiedrang, examens die dichterbij komen, een thesis die bijna ingeleverd moet worden of een stage die niet loopt zoals verwacht. Dit zijn allemaal factoren die bij de student spanningen kunnen teweegbrengen en zelfs kunnen leiden tot fysieke en mentale problemen.

De ombudsdienst van Odisee en K.U.Leuven op de campus in Brussel organiseert daarom in samenwerking met adYogini 5 yogasessies op woensdagmiddag. Studenten en proffen kunnen tijdens de middagpauze, 40 minuten komen kennismaken met de basisbeginselen van yoga.

Ik ben alvast voorstander om yoga zo vroeg mogelijk in het leerproces te integreren. Ik hoop ooit ook in secundaire en lagere scholen te mogen doceren. Je kan nooit te vroeg beginnen met yoga en meditatie. De wereld zou een iets betere plek zijn als iedereen dichter bij zichzelf staat en even in alle chaos zijn stilteplek binnenin kan vinden.

14700896_1192023314191498_7572274492465161063_o

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s