yoga op het werk

office yoga – business yoga – yogabreak – yogapauze – bureau yoga

Noem het zoals je wilt. Het komt allemaal neer op even de tijd nemen, tijdens je pauze of misschien zelfs tijdens de werkuren – indien aangeboden door jouw werkgever – om weer even naar binnen te keren en bewust je lichaam van stress te ontdoen.

Onze werkomgeving is onderhevig aan verandering. Er wordt steeds meer van ons verwacht, steeds meer uren, langer achter je pc zitten en moeten presteren. Dat weegt. Letterlijk en figuurlijk. Je voelt de druk en verantwoordelijkheden wegen op je schouders en in je maag. De prestatiedrang eist jaarlijks vele slachtoffers die te kampen hebben met spanningen onder de vorm van nek, schouders en rug die vastzitten, maagproblemen, slecht slapen, kortademig, depressie en soms zelfs een burn-out. Het ziekteverzuim stijgt, productiviteit en motivatie dalen, bedrijven verliezen waardevolle mensen, tijdelijk of permanent.

Er is een stijgende trend in de bewustwording van werkgevers voor de gevaren van het aangehaalde professionele patroon waarin velen vervallen. Steeds meer en meer proberen werkgevers de kwaliteit van de werktijd te verbeteren door ergonomie consultants in te schakelen of workshops rond mindfullness aan te bieden.

Met het programma OFFICE YOGA wil ik een antwoord bieden op noodzaak aan ‘ont-spannen’ op de werkvloer. Korte oefeningen die je tussendoor kan uitvoeren aan je bureau ofwel een uitgewerkt programma van ca. 40 min waarin ademhalingsoefeningen aan bod komen alsook lichaamsbeweging op een yogamat of op een stoel.

De voordelen van yoga op het werk:

  • het leert je met behulp van eenvoudige oefeningen om zelf stress onder controle te houden
  • verhoogt de creativiteit en de groepssfeer
  • betere ademhaling waardoor hoofdpijn en mentale spanning verlagen
  • gespannen spieren en lage rugpijn, veroorzaakt door het zittend beroep, verminderen
  • het verbetert de concentratie, productiviteit, motivatie én prestatie
  • gunstig voor het immuunsysteem, fysieke en mentale gezondheid en het zelfvertrouwen

Hou je bedrijf gezond, door je mensen gezond te houden. Neem contact op voor meer informatie of voor een boeking via info@adyogini.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *