de bewuste webshop

Van idee naar toekomstplan naar realiteit.

Hier is ie dan, mijn bewuste webwinkel. Het idee ontstond op de luchthaven van Sri Lanka, onderweg naar België, toen ik net een tube handcrème voor mijn moeder kocht. De geur, de verpakking, de kwaliteit…ik vond het heerlijk om een lokaal product mee naar huis te nemen en aan mijn dierbare moeder te schenken. Had ik op dat moment de middelen, dan had ik er veel meer willen aanschaffen en uitdelen.

Een maand later vertoefde ik in India, waar ik verscheidene lokale producten gebruikte en waarvan ik een voorraad insloeg om mee naar België te nemen. Ook toen dacht ik “hoe fijn zou het zijn om deze producten thuis ook te kunnen gebruiken en anderen ook te laten ontdekken?” En zo kan ik me nog meer bestemmingen voor de geest halen waar ik wel wat van mee naar huis had willen nemen of delen met de wereld.

Het reizen heeft me bewuster gemaakt van mijn uitgaven, maar ook van mijn gebruik en verbruik van voedingsmiddelen, verzorgingsproducten en gebruiksartikelen. Matig en met aandacht voor kwaliteit en voor mijn ecologische afdruk. Weer in België, koop ik intussen ruim 75% van mijn benodigdheden in de biowinkel of in elk geval van een bio label.

Geïnspireerd door mensen om me heen die zelf een webwinkel hebben, ben ik aan de slag gegaan. Na weken zoeken heb ik een partner gevonden, waarmee ik de samenwerking aanging voor het verkopen van biologische en ecologische artikelen. Artikelen waarvan je in eerste instantie niet zou denken dat er een ecologische variant is. Producten die we dagelijks gebruiken, vaak niet bij stilstaan, maar die de afvalberg wel aanzienlijk kunnen verhogen. Ik bied u daarin een bewust alternatief.

Op termijn wil ik een eigen voorraad persoonlijk favorieten aanleggen, die ik dan graag met jullie deel. Op dit moment is het nog aftasten en oplossingen vinden om mijn ontdekkingen van het voorbije jaar op een bewuste manier tot bij u te brengen. Een bewust aankoop- en logistiek beleid vergt tijd. Uw geduld zal geprezen worden.

In tussentijd stel ik u met plezier mijn bescheiden bewuste webshop voor: eco-shoppen

Zierhier een greep uit het assortiment en tevens mijn persoonlijke favorieten:

 

Je kan de webshop ook op Facebook vinden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s