Naar de negende hemel ofwel WellnessOase Namaste

De naam van de zaak alleen al doet mij wegdromen! Wanneer je binnenstapt en verwelkomd wordt door Sophie, verkeer je al in een oase van vrede en rust. Sophie is een zeer warmhartig persoon, die haar hart en ziel in haar behandelingen legt!

Ik mag me uitkleden en op mijn buik plaatsnemen op haar verwarmde (!) behandeltafel. Intussen zet Sophie een ontspannend muziekje op en legt ze me de verschillende stappen van de behandeling uit. We starten met een klankschaalmassage, een korte voetmassage en eindigen met een chakra healing.

Van zodra ze de eerste klankschaal door de kamer laat galmen, brengt dit mij in een flits weer in India. Daar had ik het geluk om, tijdens mijn yoga opleiding, een klankschaal therapie te mogen ervaren in “The Temple of Singing Bowls”.

Sophie bracht de klankschaal dichter bij mijn lichaam en al van ver kon ik de trillingen voelen. De frequentie waarop de klankschalen trillen, resoneren met de cellen in mijn lichaam en brengen mij in een toestand van complete relaxatie. Ik kan spanningen beter loslaten en daar waar energie vast zit, wordt het vrijgemaakt door de trillingen. Ik voel vooral verlichting rond mijn heupen en hart.

Ieder van ons maakt doorheen de dag vele dingen mee en sommige indrukken blijven hangen en zetten zich vast in ons lichaam. Druk en spanning op de heupen symboliseert opgehoopte emoties; rond de maagstreek is het vooral stress dat daar de scepter zwaait; in de hartstreek bewaren we liefheid, compassie en liefde; op onze schouders dragen wij onze verantwoordelijkheden en ten slotte in ons hoofd houden wij onze gedachten gevangen. Het is soms een hele uitdaging om je te realiseren waar je vastzit en nog moeilijker soms om te identificeren wát die spanningen precies hebben veroorzaakt.

Welnu, je hoeft je hersenen hiervoor niet persé te pijnigen. Je kan gewoon al starten met meditatie. Brengt dat geen verlichting, ga dan een stapje verder en laat je behandelen. Zoek een behandeling dat je aanspreekt en bij je past. Dat kan variëren van een gewone ontspannende massage – aanraking en menselijk contact kunnen op zich al verlichting en ontspanning brengen – of doelgerichte, energetische behandelingen (Reiki, Shiatsu, accupressure, klankschaal massage, chakra healing met behulp van natuurstenen,…)

Intussen verkeer ik in de zevende hemel en vibreert elke cel uit mijn lichaam mee met de klankschalen. Vervolgens neemt Sophie mijn koude voetjes onder handen, met een warme olie. Tussen elke stap laat je me ook telkens een andere essentiële olie ruiken zodat ik steeds in de juiste toestand terecht kom. Geuren zijn zeer krachtige instrumenten. Bedenk maar hoe de aroma van een appeltaart jou meteen terug kan brengen naar je kindertijd, toen je oma die elke zondag uit de oven haalde. Daarom dat aromatherapie zo doeltreffend is en verschillende kwalen kan helen.

Na de voetmassage, haalt Sophie haar Chakra blends boven en druppelt ze op elk van mijn chakra’s enkele druppeltjes, verspreidt ze deze met behulp van steeds de corresponderende natuursteen en laat ze dan de olie en natuursteen verder hun werk doen. Zo werkt ze stap per stap mijn chakraladder af. Ten slotte neemt ze mijn nek en gezicht nog even onder handen en laat ze me verder in de negende hemel ontspannen.

Na enkele minuutjes soezen, helpt ze me rustig recht en praten we nog even na bij een glaasje limoenwater. Ik bedank haar met een knuffel en voel haar warmte en passie voor haar vak tot diep in mijn hart.

Na mijn terugkeer naar België, durf ik toegeven dat ik best wel moeilijke dagen gekend heb. Fysiek – wegens het temperatuurverschil -, maar ook mentaal en emotioneel. België is een land dat veel energie vraagt en weinig teruggeeft. Ik moet mijn energiepeil dan ook steeds goed bewaken en op tijd en stond aanvullen.

Ieder van ons haalt zijn energie uit andere dingen. Ik haal die uit yoga en uit de gezichten van mijn leerlingen na de yogales, uit tijd met mijn beste vriendinnen, uit een eenvoudige boterham met kaas, een koffietjes en wat jazzmuziek erbij (en soms uit een glaasje rode wijn met blokjes kaas en chocolaa). Denk eens goed na wat jouw energieleveranciers zijn, maar minstens even belangrijk is om jouw energievreters te kennen. Dat kunnen activiteiten, plaatsen, maar ook mensen zijn. Probeer je daartegen te beschermen. Je kan dat leren en daar zijn hulpmiddelen voor.

En wanneer je jezelf gewoon even wil verwennen of weer opladen, kan je een afspraak boeken bij Sophie van WellnessOase Namaste voor een klankschaal massage of een chakra healing! Check haar website, haar aanbod is veel ruimer dan dat.

Namaste,

Adriana

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s