maak je eigen yogamat reiniger

Mijn yogamat is soms mijn redding. Ze draagt me, bevrijdt me, verlicht me. Daarom wil ik er goed zorg voor dragen.

YOGAMATTEN VAN OVER DE HELE WERELD

Mijn collectie yogamatten – die jullie in de yogalessen regelmatig gebruiken – zijn heel divers en is een verzameling van enkele reizen.

Mijn eerste yogamat heb ik van een vriendin op Aruba gekregen. Op mijn beurt heb ik die aan een andere yogafanaat doorgegeven, toen ik er na mijn eerste lang verblijf ging vertrekken. Na talloze yogalessen in Zuid-Amerika, besloot ik toen ik in Singapore toekwam om mij eentje aan te schaffen. Mijn eerste eigen yogamat, die aan mijn zijde mijn innerlijke reis door Zuid-Oost Azië beleefd heeft. Ik gebruik deze nog steeds voor mijn beoefening thuis. De Paarse.

De tweede yogamat heeft mijn groei van newbie, leek, beginner tot aspirante yogajuf van dichtbij meegemaakt. De Roze. In India gekocht.

In de hele collectie mocht België niet ontbreken… Een drietal yogamatten komen uit de sportwinkel in Leuven. De lichtblauwe met lotusbloemen.

Ten slotte, tijdens mijn tweede verblijf op Aruba, omdat ik daar ook yogales gaf, hebben 3 extra matjes de collectie vervolledigd. De lichtgroene en gele. 

MATJES MET EEN VERHAAL.

De volgende keer dat je een yogamat neemt, probeer je diens verleden in te beelden. Heel misschien neemt de mat je mee op reis en ervaar je wat ik er ook ervaren heb. #dekrachtvanverbeelding

Ik besef ook wel dat die diversiteit het niet zo “professioneel” is. Maar als er iets is dat ik veel meer waardeer dan looks, is het wel het gevoel, de ervaring, de beleving, authenticiteit. Misschien ooit…wanneer ik een eigen studio heb, zal ik eraan toegeven en allemaal dezelfde matjes kopen. Bereid je dan maar voor op felle kleuren. Fel oranje misschien, mijn favoriete kleur en die van de chakra van levensvreugde en plezier.

Of toch niet. Ik hou van diversiteit en ik ben zelf iemand met vele kleuren. Dan kan je tijdens elke les de kleur kiezen die het best bij je gemoed past. We zien wel. #blijvendromen

REINIGING

Om nu dan tot de essentie te komen: hoe maak je je eigen reinigingmiddel voor je yogamat?

Het is uiteraard afhankelijk uit welk materiaal jouw yogamat vervaardigd is. Zo mag je op natuurlijk rubber bijvoorbeeld geen azijn gebruiken. Lees steeds goed de gebruiksaanwijzingen wanneer je een yogamat aanschaft.

Mijn matjes zijn van PVC en hiervoor kan het volgende recept gebruikt worden:

  • 4/5 deel water
  • 1/5 deel natuurlijk/ecologisch schoonmaakmiddel (zoals Ecover)
  • 6 druppels Tea Tree essentiële olie (zuiverende eigenschappen en ook een lekker wellnessgeurtje)
  • je kan eventueel ook sap van een halve citroen toevoegen

Veel schoonmaakplezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *