van hart tot hart

Ik vind mezelf een hartsmens. Ik voel heel veel, al van kleins af aan. Ik huilde snel en voelde me snel ongemakkelijk, ik nam gevoelens over of nam energie waar (zo zie ik het nu). Ik kon plaatsvervangende gevoelens hebben, wanneer ik de energie tussen 2 of meer mensen voelde, ook al had ik er niets mee te maken. Schaamte, angst, pijn en verdriet. Ik kon zo meehuilen als ik iemand zag huilen, het raakte m’n hart.

Er werd mij toen gezegd dat ik te gevoelig was en dat ik harder moest worden. Ik mocht niet huilen. Dus heb ik dat jarenlang weggestopt. Nu niet meer. Als kan ik het nu wel plaatsen en ga ik niet om het minste huilen. Ik weet nu ook hoe ik mezelf moet beschermen tegen energieën van buitenaf, dewelke niet van en voor mij zijn. Daar zijn tricks en rituelen voor. Je moet ze maar kennen…ik leerde ze ook gewoon van anderen.

Intussen vele jaren geleden ben ik anders gaan leven. Ik ben meer gaan genieten, gaan voelen en heb zoveel mogelijk mijn hart proberen te volgen. Ik alles, in mijn werk, in de liefde, in de kleine dingen. Mijn hart stond helemaal open, het hartchakra was één van mijn gezondste.

Maar ook ik ben menselijk, ook ik heb te maken met verdriet, met teleurstelling en met pijn. Het blijft dan een uitdaging om dat hartje even open te houden en er geen 7 schilden rond te bouwen om het toch maar te beschermen en te behoeden voor toekomstig leed. Eventjes was ik de voeling met het hart kwijt. Ik werk er aan. Veel meditatie, bijzondere mensen raadplegen om mijn energie ook weer goed te laten stromen, maar vooral zacht en lief zijn voor mezelf.

Mijn boodschap aan jou:

volg altijd het hart, het is de manier waarop je ziel met je communiceert. Het hart weet altijd de weg, ook als het hoofd verloren loopt.

Een boekje dat ik al vele jaren in de kast heb staan:

The Power of the Heart

Ik las er vroeger af en toe enkele bladzijden uit, want het is geen doorlopend verhaal. Maar dan, met de vele verhuizen, was dat bij de ouders ver in een kast beland. Intussen ligt het weer in het zicht. Heel bijzonder is ook de film dat over dit boek en dit thema handelt! Ik heb hem als Nieuwsjaargeschenk mogen ontvangen van de auteur. Zo, zo dankbaar – dank je wel Baptist De Pape!

Het mooie aan de film is, dat je hem kan “huren” en schenken aan jouw geliefden. Of aan eender wie die een hart onder de riem nodig heeft, een herinnering om het hart niet te vergeten. Al wie graag de film bekijkt of deze graag schenkt aan iemand…hier is de LINK.

Lees je liever het boek of geef je het graag cadeau aan jezelf of aan een dierbare? Loop even naar een boekenwinkel, lekker oldschool. Of ben jij een online shopper? Het boek is makkelijk te vinden op Bol.com.

Bekijk op bol.com

Een gedachte over “van hart tot hart

  1. Karolien Claes zegt:

    Bedankt Adriana, ik was vergeten dat ik dit boek in mijn boekenkast heb staan. Meteen eruit gehaald en bij me genomen en op een zichtbare plaats gelegd zodat ik er af en toe in kan lezen;
    Namaste
    Karolien x

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s