Inzicht in de eigen patronen

Op yoga retraite eerder dit jaar had ik enkele boeken mee in de veronderstelling dat ik veel tijd zou hebben om te lezen. Feit is dat ik sowieso meer tijd had dan thuis: ik heb 1 boek volledig uit kunnen lezen, hoera!

Een boek dat me werd aangeraden en welk ik intussen zelf ook doorgeef is

het drama van het begaafde kind – Alice Miller

drama van het begaafde kind

Wat heeft dit boek in me wakker gemaakt?

  • een heuse eye-opener wat betreft patronen bij ouders
  • hoe je als ouder of opvoeder jouw “gemis” uitwerkt op het kind (je doet dit onbewust) en hoe je zorgt dat patronen op die manier in stand worden gehouden en trauma’s kunnen ontstaan of worden doorgegeven
  • inzicht en begrip waarom bepaalde situaties mij raken
  • boosheid, verdriet, kwetsbaarheid – eens we pas aanvaarden dat het zo is, kunnen we aan verwerking beginnen; mogelijks roept het bij jou eerst weerstand op (door die fase ben ik ook wel eens gegaan)

Dit boek zou iedereen moeten lezen! Je gaat jezelf beter begrijpen (je trauma’s klein of groot, je gedrag en reacties) en daardoor ook zachter kunnen zijn voor jezelf omdat je “er niet aan kunt doen” dat je zus of zo reageert…

Indien je met kinderen omgaat, word je je meer bewust hoe jouw gedrag of woorden het kind kunnen beïnvloeden of “aantasten”.

Mocht je deze al gelezen hebben of hierna lezen, laat me weten wat je ervan vond!

drama van het begaafde kind

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s