7 redenen om op yoga retraite te gaan

Wanneer je meerdere passies hebt, is het de kunst om deze samen te brengen en zo het genot te maximaliseren. Dat deed ik een jaar geleden toen ik in Bali was. Ik was namelijk de wereld rond aan het reizen en specifiek op Bali heb ik dat gecombineerd met een week aan intensief yoga beoefenen. Het resulteerde in een stralende ik, die de wereld zoveel beter aankon, inclusief mezelf!

Dit zijn volgens mij de belangrijkste redenen om te kiezen voor een yoga retraite:

 1. BRENG JE YOGA BEOEFENING NAAR EEN HOGER NIVEAU

  Het kan soms een uitdaging zijn om een regelmatige yoga beoefening in stand te houden, als je een druk werkschema hebt. Tijdens een yoga retraite worden vaak 2 yogalessen per dag aangeboden, waardoor je sneller vordering en resultaat opmerkt.
 2. JE VERRUIMT JE HORIZONTEN

  Vaak ga je alleen op zo’n reis waardoor je tijd hebt om met jezelf door te brengen. Je leert jezelf daardoor beter kennen en tegelijkertijd stap je ook een beetje uit je comfortzone. Je bevindt je op een onbekende plaats, met nieuwe mensen en je raakt soms verwikkelt in vreemde situaties wegens cultuurverschillen of andere gekke redenen. Het onbekende prikkelt je zintuigen en zorgt dat je jezelf en de wereld in een ander daglicht plaatst en zo ook nieuwe visies ontwikkelt.
 3. JE GAAT EINDELIJK DAADWERKELIJK MEDITEREN

  Op dergelijke retraite wordt er een zodanige sfeer gecreëerd, die uitnodigt tot stilte en contemplatie. Er zijn meditatieruimten voorhanden en alle tools worden aangereikt om je daarin te begeleiden. Misschien wel het meest belangrijke: je hebt veel vrije tijd en de mogelijkheid om gewoon te ‘zijn’ en te ademen.
 4. JE ONDERGAAT EEN DIGITALE DETOX

  In retraite centers is meestal geen wifi aanwezig om afleiding te vermijden. Geen appjes die constant binnenkomen of mails die je herinneren aan de aankomende deadlines. Er is tijd en ruimte om gewoon even te zijn, te ademen en aandacht te hebben voor de indrukken die je zintuigen ontvangen.
 5. JE ONTSTRESST EN ONTSPANT

  Het is gek dat we ver van huis dienen te zijn om onszelf toe te laten om volledig te ontspannen. Jezelf loskoppelen uit een omgeving die meestal gepaard gaat met stress, zorgt vaak dat het stressniveau onmiddellijk al afneemt. Aangezien de hele reis tot in de puntjes verzorgd is, hoef jij je enkel te bekommeren om jezelf, je lichaam en te luisteren naar de signalen van je lichaam. Je hebt de vrijheid om je dag in te delen in functie van wat jouw lichaam nodig heeft. Niets moet.
 6. JE VOEDT JE LICHAAM MET ENKEL WAT GOED VOOR JE IS

  Wanneer de yoga retreat all inclusive is qua maaltijden, hoef jij je nergens druk om te maken. De organisatoren zorgen dat jouw lichaam ontvangt wat het nodig heeft om, naast de meditatie en yogabeoefening, de beste resultaten te bekomen op een week tijd. Soms wordt er ook een detox programma aan gekoppeld. En jij hoeft enkel maar de benen onder tafel te schuiven en je geen zorgen te maken over wat je gaat eten, over de boodschappen of de bereiding. Alles wordt voor je gedaan. Als dat geen verwennerij is!
 7. JE MAAKT NIEUWE VRIENDEN

  Een yoga retraite kan je onder vrienden/vriendinnen, als koppel of individueel ondernemen. Het leuke eraan is, dat je in een groep terecht komt waar je minstens één gemeenschappelijke passie hebt. Je ontmoet nieuwe mensen, maakt verbinding en wie weet blijf je vrienden voor het leven. Wanneer je een internationale yoga retraite boekt, zal je in een heel diverse en internationale groep terecht komen en zo vrienden over de hele wereld maken.

Ben je helemaal overtuigd? Twijfel niet langer en gun jezelf deze waardevolle me-time! Kom met me mee op een van de volgende yoga retraites. Bekijk het aanbod op ONE HAPPY YOGA TRAVEL.

Ik wens jou one happy yoga travel !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *