gray and black galaxy wallpaper

maart brengt balans

aarde – water – vuur – lucht

4 ELEMENTEN – 4 WEKEN

Deze elementen vormen de wereld rondom en in je. Geen van de elementen is beter of belangrijker. Ze werken samen, hebben mekaar nodig en houden mekaar in balans.

Gedurende vier weken laten we telkens één van de elementen aan bod komen. Met als doel zelf meer balans te ervaren.

AARDE

Het element dat gelinkt wordt aan de winter. Een donker seizoen van korte dagen waarin we ons vaak terugtrekken in onze cocon op zoek naar stilte, rust en geborgenheid. Een seizoen van herbronnen en focus bepalen. Misschien voel je dat het nu wel lang genoeg geduurd heeft? De lente kondigt zich aan, je voelt een rusteloosheid, een onvrede. Een kriebel die je laat voelen dat je klaar bent voor wat anders. Misschien hebben de donkere dagen je energie helemaal opgesoupeerd, voel je je futloos, zie je problemen waar er geen zijn.

Weekend Flow op zaterdag

Deze sequence is gericht op stabiliteit, focus en boost je zelfvertrouwen. We creëren een stevig fundament, krachtig met je 2 voeten op de grond. Ready to go!!


WATER

Het element dat symbool staat voor ons voelen, onze emoties en intuïtie.

Water is veranderlijk. Soms snel en verwoestend, krachtig en bepalend. Soms meegaand en zacht. Maar altijd even standvastig en zeker op doel af.

Voel jij wat er te voelen valt? Vind je het makkelijk je emoties te tonen? Vertrouw je op je intuïtie? Wil je met meer gemak bewegen doorheen gebeurtenissen? Waarbij je accepteert wat het leven je te bieden heeft in plaats van je te verzetten zonder daarbij je pad uit het oog te verliezen.

Weekend Flow op zaterdag

Dit wordt een creatieve sequence waarbij we bewust en met gemak vloeien van de ene in de andere houding. De focus ligt op het openen van de heupen. Opnieuw verbinding makend met onze gevoelens en intuïtie.

Go with the flow, baby!


VUUR

Tijd om de winter achter ons te laten en plaats te maken voor de lente. Weg met het oude, in met het nieuwe. Vuur heeft de eigenschap te transformeren, te creëren en te veranderen. Denk maar aan het vuur dat van hout assen maakt of zand verandert in glas. Vuur heeft zuiverende eigenschappen en wordt gelinkt aan enthousiasme, passie en wilskracht. Vuur brengt licht en warmte maar nodigt ons tegelijk uit onze comfortzone te verlaten. Daarvoor is vertrouwen nodig in de keuzes die we maken en de bereidheid verantwoordelijkheid te dragen voor de consequenties van die keuzes.

Weekend Flow op zaterdag

Deze week versterken we onze kern (lees: buikspieren) en gaan we twisten.

Tijd om het warm te maken!


LUCHT

Dit element is verbonden met de lente. Lucht staat symbool voor ons logisch denken en intellect. Lucht brengt inzicht, maakt zaken helder en stelt ons in staat te kijken vanuit nieuwe perspectieven. Wat zorgt voor rust, ruimte en balans in lichaam en geest.

Elke ademhaling een bewijs dat lucht leven brengt.

Weekend Flow op zaterdag

Daarom en omdat dit element verbonden is met graag zien en graag gezien worden, is dit een sequence met de focus op hartopener. We creëren ruimte in borst, schouders en bovenrug. Wat een effect zal hebben op de kwaliteit van je ademhaling en je energiepeil.

♡ dank aan Nele voor de tekst ♡