hypnose

Hypnose is een toestand waarbij onze kritische factor aan de kant wordt gezet en we rechtstreeks in gesprek gaan met het onderbewustzijn.

Met behulp van hypnose kan je snel en efficiënt veranderingen in je leven aanbrengen die anders veel moeite kosten. Vaak is het zo dat we op bewust niveau heel graag een verandering willen, maar het zit zo diep ingebakken en ons onderbewustzijn boycot het hele gebeuren.

Tijdens hypnose zorgen we dat het bewustzijn en het onderbewustzijn op dezelfde lijn zitten en elkaar ondersteunen opdat jij jouw doel behaalt.

ik leg je uit hoe hypnose werkt en wat je kan verwachten

Adriana is gecertificeerd hypnotherapeut met een achtergrond in yoga en energetisch lichaamswerk.

Adriana volgde bij Hypnoseschool.be de opleidingen hypnose basistechnieken, advanced hypnose en het Jeffrey Stephens protocol voor changework (hypnotherapie).

beluister deze audiohypnose en versterk jouw immuniteit
VAAK GESTELDE VRAGEN

Enkele antwoorden op vaak gestelde vragen…mocht jij hier geen antwoord vinden op jouw vraag, neem dan contact op via het contactformulier.

WELKE PROBLEMEN OF THEMA’S KAN IK MET HYPNOSE AANPAKKEN?

De mogelijkheden zijn immens wat je met hypnose kan doen of veranderen! Enkele voorbeelden van thema’s waar je voor bij mij terecht kan:

  • angsten
  • lichamelijke ongemakken: overmatig zweten, bedplassen, oorsuizen, nagelbijten, stotteren, slaapproblemen,..
  • gewichtscontrole
  • voedingsgewoonten – gezonde levensstijl
  • verslavingen
  • persoonlijke ontwikkeling: zelfvertrouwen, zelfzorg en zelfliefde, spreken voor groepen, controle loslaten, uitstelgedrag, stressmanagement, perfectionisme, grenzen stellen,…
  • wil je iets aanpakken, maar staat het niet in deze lijst, vraag het me via mail

Hypnose wordt ook ingezet om allergieën aan te pakken (indien deze niet aangeboren zijn), pijnbestrijding en zelfs depressies. Dit zijn echter thema’s waar ik minder affiniteit mee heb en waar ik je met plezier voor doorverwijs naar andere specialisten. Je mag me hiervoor gerust mailen.

HOE VOELT HYPNOSE?

Dit verschilt van persoon tot persoon. De ene ervaart het identiek als even de ogen sluiten en ze weer openen – niets speciaals dus – de andere ervaart het als heel ontspannend en andere voelen dat ze in een diepe, zalige trance zitten.

Het beste is dat je van dat gevoel niet teveel verwacht. Ook al ervaar jij het als “ogen toe, ogen open”, dan zal jij alsnog in hypnose zijn geweest. Het belangrijkste is om mijn instructies goed op te volgen, niet tegen te werken, maar ook niet mee te helpen. Laat alles maar gebeuren.

BEN IK IN SLAAP TIJDENS HYPNOSE?

Nee! Hypnose is geen slaap. Jij bent ten alle tijde bewust van wat er zich rondom je gebeurt, jij blijft alles horen en blijft als het ware in controle. Jouw onderbewustzijn laat het niet toe dat jij dingen doet tegen je zin, waarden of normen.

KAN IK ERIN BLIJVEN?

Nee! Je wordt tijdens een sessie altijd IN en UIT hypnose begeleid. Aangezien jij niet in slaap bent en bewust aanwezig bent, dan kom jij ook automatisch uit hypnose wanneer jij dat zelf beslist of wanneer jouw aandacht vereist is in een noodsituatie (in het geval je bijvoorbeeld thuis naar een opname luistert).

KAN HET ZIJN DAT IK NIET GEHYPNOTISEERD KAN WORDEN?

Nee! Iedereen die zich kan focussen op mijn woorden en instructies kan opvolgen , kan in hypnose gaan. Indien je al eerder gehypnotiseerd bent, dan lukt een volgende keer vlotter. Wanneer jij minder verbeeldingskracht hebt, kan het zijn dat het wat langer duurt om in hypnose te gaan, maar je geraakt er altijd.

MAG IK IEMAND MEEBRENGEN TIJDENS DE SESSIE?

Iemand mag je brengen en komen halen, maar tijdens de sessie zelf is het niet toegelaten dat er derden aanwezig blijven. Wanneer er iemand anders bij is, dan ga jij je misschien minder op je gemak voelen of kan de sessie verstoord worden.

HOEVEEL SESSIES HEB IK NODIG OM VAN MIJN PROBLEEM AFGEHOLPEN TE WORDEN?

Indien jij uit vrije wil naar de afspraak komt en zelf 200% gemotiveerd bent om verandering te brengen in jouw leven, dan is er in principe slechts 1 sessie nodig. Sommige thema’s vereisen er misschien meerdere, indien de problematiek complexer of veelzijdig is (bijvoorbeeld burn-out).

KAN EEN SESSIE ONLINE?

Zeker weten! De enige voorwaarde is dat je een stabiele internetverbinding hebt, dat je een werkende microfoon en camera hebt zodat we elkaar kunnen zien en horen.

Ik heb al verschillende online sessies uitgevoerd, allemaal met succes. Er is geen fysiek contact nodig voor de doeltreffendheid van de sessie.

WAT IS DE KOSTPRIJS VAN EEN SESSIE?

Een hypnosesessie kost €150.

Wil je graag meerdere issues aanpakken? Indien ze met met elkaar verband houden, kunnen ze in 1 sessies geïntegreerd worden. Zijn het losstaande thema’s, dan heb je meerdere sessies nodig.

AFSPRAAK

Je kan zelf een afspraak vastleggen via onderstaande link.