joke

Mijn reis in yoga is begonnen met mijn moeder die me bracht naar mijn eerste yogales.

Nu lijkt het vanzelfsprekend dat ik yoga doe, toen was het nieuw en vooral ontspannend, heerlijk. Na mijn eerste les zijn er vele lessen gevolgd echter met lange tussenpozen, door studie, buitenland, verhuis, werk. Yoga is me altijd blijven boeien omdat ik mij na een les meer in balans voelde, helderder in mijn hoofd, mijn emoties hadden een uitlaatklep gekregen, mijn energie had ruimte gekregen om los te komen en te bewegen in mijn lichaam. Daar waar ik vast zat, voelde ik stroming.

Sinds 4 jaar volg ik yoga op een meer regelmatige basis omdat het mij zo een deugd doet.

Het is een zacht bad waarin ik kan vertoeven en waarin ik gewoon mezelf kan zijn.

Uiteindelijk heb ik de moed gehad om te vragen aan mijn docenten voor een degelijke opleiding in yoga waarin ik les kon geven. Ik heb altijd willen lesgeven maar iets hield me tegen. Yoga geeft me de mogelijkheid en vrijheid om les te geven vanuit mijn ‘zijn’.

Mijn opleiding heb ik gevolgd bij YogaLife, Hatha yoga. De opleiding zelf was perfect te combineren met mijn dagelijks ritme en dat is nu juist waar ik voor sta: yoga doen ook naast de mat. Op dit moment is yoga mijn basis, mijn fundament. Het brengt me in contact met mijn lichaam. Ik observeer en ontdek mezelf elke keer weer. Door in contact te komen met mij, kan ik in contact komen met jou.

Jullie zijn van harte welkom en ik kijk er naar uit om samen met jullie een stukje mee te lopen in jullie verkenning naar wie jullie zijn!


Joke geeft op zaterdag ochtend om 10u actieve hatha yoga.