over

ADRIANA STAN

“dare to live”

HET LEVEN

°1985 – ooit economiste en marketeer in een ver verleden – altijd al van de zon gehouden en ook van gezond eten, bewegen en leren. maar vooral ambassadeur van het Leven.

Mijn leven verliep rustig, volgens een stramien dat velen kennen: studeren, een lief, werken, samenwonen,.. tot 2010. Toen veranderde alles. Ik gaf op. Mijn lief, mijn werk, mijn woonplaats, want…ik was mezelf ergens onderweg verloren. Ik begon opnieuw, alleen, in een nieuwe baan, alleen, in een andere stad, niet weten waar het allemaal naartoe zou leiden.

Datzelfde jaar stond de wereld op zijn kop. Mama werd ziek. Kanker. Dichtbij-mijn-bed-show. De tijd stond stil. Maar het leven niet. Die ging door en ik leerde leven met angst. Soms moet er iets ergs gebeuren, zodat we kunnen ontwaken.

Ik ging anders leven, met meer oog voor de kleine dingen, genieten werd de leidraad. Nieuwsgierigheid en leergierigheid waren mijn gidsen. Ik probeerde nieuwe dingen, bezocht nieuwe plaatsen, leerde veel nieuwe mensen kennen. Ik ging reizen. Eerst veel en kort, dan lang en ver.

HET REIZEN

In 2015 besloot ik de wijde wereld in te trekken en een jaar te reizen. Ontdekken, proeven, leren, voelen en gewoon…ZIJN.

Eén jaar, 2 continenten: Zuid-Amerika en Azië. Het avontuur begon op Aruba, Colombia en Peru volgden. De reis naar binnen startte in Singapore, via Malaysia, Thailand, Java, Bali, Sri Lanka en eindigde ten slotte in India.

In Aruba ontdekte ik de weldaad van yoga, in Java de kracht van meditatie, in Bali de heling van Reiki en tenslotte de wijsheid en yoga filosofie in India (Mysore) tijdens een 250h hatha en ashtanga yoga teacher training.

DE YOGA

Voor mij betekent yoga, kwetsbaar durven zijn. Jezelf aan jezelf laten zien, zonder schroom of schaamte. Yoga hielp me om mezelf beter te leren kennen, laag na laag, tot in de ruwe kern. Elke keer op de mat, krijg ik een spiegel voorgehouden. Ik zak uit mijn hoofd, in mijn hart. Ik leer voelen, ik leer erkennen en ik leer aanvaarden. Ook de minder mooie kantjes. Elke keer is het een oefening. De ene dag lukt beter dan de andere.

Ik blijf leren. Er valt zoveel te leren. Ik blijf les volgen, niet enkel geven.

Yoga opleidingen: 250H YTT bij Santosh Kumar, Yogadarshanam in Mysore

Actieve opleidingen: Prenatal Yoga Teacher Training bij Lucia Seglie, Arhanta Yoga Ashrams; 50H yin yoga teacher training bij Ram Jain, Arhanta Yoga Ashrams

DE ENERGIE

Na mijn inwijding in Reiki is er een wereld opengegaan. Jaar na jaar werd ik gevoeliger aan energie en nog meer dan dat: ik werd er enorm door geboeid! Ongeveer gelijktijdig met het ontdekken van Reiki, is mijn verdieping in de chakra’s gestart.

Omdat het chakrasysteem de energetische leidraad in mijn leven is, heb ik mijn hele energetische praktijk errond gebouwd.

Energetische studies: Reiki I, II en III (meestergraad), voetreflexologie, cranio sacraal shiatsu protocol, energetische therapeute, EFT (klopaccupressuur).

Opleidingen in de pipeline: kinesiologie I en II

HET ONDERBEWUSTZIJN

Ik ben een nieuwsgierig baasje. Ik wil weten hoe iets werkt, waarom we dingen op een bepaalde manier doen. Vanuit het verlangen om in de eerste plaats mezelf beter te begrijpen en te helen, ben ik me ook in deze materie gaan verdiepen.

Je kan het onderbewustzijn niet wegdenken. Het is er vanaf het moment van conceptie en het reis communiceert met de Ziel en geeft informatie door voor volgende incarnaties. Het onderbewustzijn stuurt alles wat we doen, het stuurt ons gedrag, speelt programma’s af die wij of anderen geïnstalleerd hebben. Maar het is een organisch iets. Het is veranderbaar en herprogrammeerbaar. Gelukkig maar!

Opleidingen: zelfhypnose, hypnotherapeut, the swan

Actieve opleidingen: Allround Gezondheidscoach (Life coach, Bewustzijnscoach, Healing, Natuurlijke Geneeswijzen, Aromatherapie)