Privacyverklaring

Ik vind jouw privacy belangrijk en wil respectvol met jouw persoonsgegevens omgaan. In deze Privacyverkaring leg ik je uit welke persoonlijke gegevens ik verzamel, hoe ik deze gebruik, hoelang ik ze bewaar en hoe jij je rechten kan uitoefenen voor inzage, aanpassing of verwijdering.

Geldig vanaf 25 mei 2018

Persoonsgegevens

Als yogadocente, besturder van een yogastudio en organisator van workshops, yogaweekends en yoga retraites, hou ik je graag op de hoogte van ons lessenaanbod, van wijzigingen, annulaties, acties, wedstrijden en nieuwe yogatripjes. Hiervoor gebruik ik persoonsgegevens die je zelf hebt achtergelaten op één of meerdere van mijn websites, door je in te schrijven op de nieuwsbrief of via gegevens die je hebt achtergelaten in het reservatiesysteem voor de yogalesse, workshops en lichaamsbehandelingen.

Plaatsen waar jij jouw persoonsgegevens mogelijk achtergelaten hebt:

 Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die ik opsla en verwerk:

  • voornaam en achternaam
  • geboortedatum
  • adresgegevens
  • telefoonnummer
  • e-mailadres
  • IP-adres (via cookies, passief gebruik achter de schermen)
  • leeftijd
  • geslacht
  • rijksregisternummer
  • beroep
  • via welk kanaal je over mij en mijn diensten hoorde
  • (reis)verzekeringsgegevens
  • contactgegevens huisarts
  • wie te contacteren in geval van nood
  • medische toestand
  • allergieën

Deze lijst is niet  noodzakelijk allemaal van toepassing voor jou. Wanneer je mee op yogaweekend of -retraite gaat, vraag ik meer persoonlijke informatie dan wanneer je gewoon een yogales, een workshop volgt of een lichaamsbehandeling boekt. Dit omdat ik als organisator moet weten of je gezondheid het toelaat om in andere klimaten fysieke inspanningen te leveren (yoga of excursie) en of je bepaalde allergieën hebt (voeding, medicijnen,…). Ook wanneer je iets aan de hand hebt en ik jouw verzekering moet inlichten of iemand moet contacteren in geval van nood.

Doel

Ik verwerk jouw persoonsgegevens:

  • voor het verzenden van nieuwsbrieven
  • om je in te lichten over wijzigingen of annulaties
  • om je te informeren i.v.m. nieuwigheden, acties, promoties en wedstrijden
  • wanneer jij een account hebt aangemaakt in het reservatiesysteem voor yogalessen, workshops of lichaamsbehandelingen
  • wanneer je je inschrijft voor een yogaweekend of -retraite waarbij maaltijden worden geserveerd en wanneer je in contact kan komen met factoren waar jij allergisch aan kan zijn (voeding, medicijnen,…)
  • voor verzekeringsdoeleinden wanneer dit nodig zou zijn

Bewaring

Ik bewaar jouw persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is om de diensten te leveren en zolang ik de activiteiten beoefen waarvoor jij jouw gegevens achterliet.

Delen van persoonsgegevens met derden

Ik verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend met derden delen indien dit nodig is voor het volbrengen van de diensten waarvoor jij je inschreef of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Ik waak erover dat deze derde partijen respectvol en veilig met jouw persoonsgegevens omgaan, door na te gaan of hun privacyverklaring in lijn is met de geldende wetgeving of indien dit ontbreekt, door hun schriftelijke bevestiging te krijgen.

Met volgende derde partijen heb ik een samenwerking:

  • Supersaas: reservatiesysteem voor de yogalessen, workshops en lichaamsbehandelingen
  • WordPress: host van de verschillende websites
  • Mailchimp: verzenden nieuwsbrieven

Cookies

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Cookies worden enkel technisch en achter de schermen gebruikt; ik doe er niets actief mee. Cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren.

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Inzage – Aanpassing – Verwijdering

Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens te bekijken, te wijzigen of te verwijderen. Dit kun je in sommige gevallen zelf doen via de persoonlijke instellingen van jouw account (bijv. Supersaas). Daarnaast heb je het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens en eisen dat jouw gegevens verwijderd worden. Dit kan via contactname per e-mail naar info@adyogini.com.

Veiligheid

Ik vind het belangrijk dat jouw persoonsgegevens veilig zijn tegen misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging. Al wie met mij samewerkt en toegang nodig heeft tot bepaalde systemen voor het uitvoeren van de overeengekomen diensten, zal hierover een overeenkomst moeten tekenen. Als je vermoedt dat jouw gegevens niet veilig zijn of denkt dat er misbruik van wordt gemaakt, neem dan contact op via info@adyogini.com.

Klachten

Heb jij jouw rechten uitgeoefend, een inzage, wijziging of verwijdering aangevraagd, maar vind je dat er niet werd gehandeld volgens deze privacyverklaring, dan kan je een klacht in te dienen bij de Belgische Privacycommissie.

Ik doe mijn best om steeds binnen aanvaardbare termijn te antwoorden en jou van een antwoord of bevestiging te voorzien. Ik hoop op jouw begrip en geduld, als dit langer dan gewenst op zich laat wachten. Ik organiseer af en toe yoga retraites die verschillen in duurtijd (enkele dagen tot 2 weken) en tijdens de duur van een yogaretraite is mijn volledige aandacht gericht op de deelnemers en lees ik mijn mails niet. Hierdoor kan een antwoord en/of bevestiging langer op zich laten wachten.

Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer
Drukpersstraat 35
1000 Brussel
tel. +32 (0)2 274 48 00
fax +32 (0)2 274 48 35
e-mail: commission@privacycommission.be.

Contactgegevens

Adriana Stan, eenmanszaak met maatschappelijke zetel te Lei 33 bus 501, 3000 Leuven en vestigingseenheid te Martelarenstraat 43, 3200 Aarschot.

info@adyogini.com

+32 491 36 48 23